Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2009 12:28 - ЖИВОТНИ : Куче - порода Булмастиф
Автор: mania1 Категория: Други   
Прочетен: 9062 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.09.2009 21:25


Всичко за порода - Булмастиф

Големина: Гигантimage
Податливост на тренировка: Ниска/ Средна
Поддръжка на козината: Ниска
Падане на козината: Средно
Нужна тренировка: Ежедневни разходки
Ниво на енергията: Ниско/ Средно
Пазене: Високо
Добри с деца: Да
Здраве: OFA, CERF сертификати
Характер на Булмастиф
Булмастифът е мило животно, много предано и отдадено на стопаните си, също така и безстрашно и има силно развити защитнически рефлекси. Силен, буден и спокоен, Булмастифът е самоуверен и в същото време мил и кротък. Това е интелигентно куче, което бързо се обучава, но е и упорито и тази му черта го прави труден за дресировка. Булмастифът е куче, което е по-подходящо за хора с по-голям опит в отглеждането на кучета и изисква някой, който е самоуверен по време на дресировка – настоятелен, но и внимателен. Това щастливо животно е страхотен компаньон и семеен любимец, а защитническите му рефлекси го правят ефективно куче пазач.
Булмастифът се разбира отлично с деца, а когато е отгледан с тях и правилно социализиран, е страхотен другар за игри, въпреки че големия му размер може да е проблем, когато е покрай малки деца. Също така се разбира добре и с други домашни животни, въпреки че сред други кучета обича да се налага и може да е ревнив по отношение на територията си, когато непознати животни са наоколо. Сред непознати е резервиран, но спрямо семейството си винаги е нежен и верен. Не го натоварвайте много в горещи дни, защото може да получи слънчев удар.
Външен вид
Булмастифът е силно куче със здраво и мускулесто телосложение и забележителна издържливост и сила. Тялото му е атлетично, а краката силни и стабилни. Теглото на Билмастифа е около 40-50кг, а на височина достига около 60-70см. Козината му е къса, гладка и гъста, а цветът й варира – червен и светлобежов, светлобежов, кафяв с по-тъмни петна, червен. Нивото на падане на козината е средно.
Поддръжка на външния вид
Изискванията към поддръжката на външния му вид са малки. Разресване от време на време е всичко от което се нуждаете, за да поддържате козината в добър вид. Може също така да използвате масажираща ръкавица, за отстранявате мъртвите косми. През времето, когато козината пада по-обилно трябва да я разресвате по-често.
Здравословни проблеми и продължителност на живот
Продължителността на живот на Булмастифа е около 8-10 години, което в сравнение с много други породи е малко. Съществуват редица здравословни проблеми, които се свързват с породата – HD, ентропия, дихателни проблеми и др. Кучетата от тази порода трябва да се пазят от голяма жега и силно слънце, защото могат да получат слънчев удар.
История
Булмастифът е бил отглеждан във Великобритания и произлиза от мастиф и булдог. Развъждан от пазачи на дивеч, Булмастифът е бил използван да осигури защита от бракониерите. За пръв път породата е регистрирана в АКС през 1934г.

 




Тагове:   животни,   порода,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mania1
Категория: Други
Прочетен: 353680
Постинги: 33
Коментари: 25
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930